Do czyszczenia nastawnik pompy - osad opiłków na elektromagnesie , który powoduje zaburzenia w indukcji prądu ... i stąd te błędne dawki
awaria radia czy głośników ? - potrzebna pilna porada
Zwiń
X
-
awaria radia czy głośników ? - potrzebna pilna porada
Witajcie, mam radio sony, prosty model, ma juz 7 lat. W drzwiach przednich mam 2 tweetery i tydzień temu dodane 2 magnaty duże, z tyłu glośnikow nie ma. Radio CD grało elegancko aż nagle wczoraj rano przestaly grać duże głośniki z przodu a grają tylko tweetery. Jak puszcze głosno radio (np 25-28 w 40 stopniowej skali) to duże glośniki zaczynają cichuteńko charczeć i coś tam w nich słychać ale charczenie i niewyraźny cichy dźwięk. Co się mogło stać? czy wg was np radio "przepaliło glośniki" czy tez radio się zepsuło? Ma juz swoje lata, ostatnio było bardzo wilgotno i deszczowo i moze jakieś styki padły czy jakieś wyjście dzwieku? Nie sądzę żeby nagle w obu drzwiach coś sie odpięło, zwłaszcza ze jakies tam charczenie jest i cichy dźwięk. Dzięki z góry za poradę.
-
-
W felicji radio sony zepsuło mi się w sposób, że po włączeniu lewa strona grała bez wysokich tonów (przód i tył), a po podkręceniu głośności aż pojawia się przesterowanie wszystko wraca do normy. Diagnozą było zepsute radio, więc obawiam się, że u Ciebie jest podobnie.
Zamieszczone przez Nexus6przewody padly lub kostka w drzwiach skorodowała
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrexZamieszczone przez steeltył pod drugą?
Komentarz
-
-
Panowie dzięki za porady, dodam tylko że wszystko grało ładnie 7 lat, miesiąc temu zaczął charczeć duży głośnik z przodu po prawejv stronie, kupiłem 2 magnaty i wymieniłem te głośniki. Nic nie przepinałem w radiu, tylko odpiąłem stare z drzwi i dokreciłem nowe. $ dni grało super a potem pojawił się ten objaw który opisałem powyżej, więc do radia podpięte jest wszystko ok. 7 lat było dobrze.
Komentarz
-
-
Przypuszczam że radio ma wzmacniacz odpowiednio słabszy chodzi mi o zapas mocy w głośnikach. Najlepiej wyjmij jeden głośnik i podłącz go do innego radia np. w domu do kina itp. będziesz mieć pewność. Jeżeli masz dostęp od strony membrany sprawdź tak dla pewności czy swobodnie się porusza Choć wątpię aby w nowych głośnikach poszło zawieszenie ale czasem podobnie się to objawia.
Komentarz
-
Komentarz